Severdigheter er turistattraksjoner, men lokale kan også gledes.

Finn severdigheter for Norge
severdig.net
Ypsilon bro
[Les severdigheter]
.Sarpsborg - severdigheter
[Les severdigheter]
.Severdigheter i Fredrikstad
[Les severdigheter]
.
Severdigheter og attraksjoner:     Oslo     Bergen     Trondheim    .
.
.
severdigheter for Oslo
.

Vigelandsparken

"Vigelandsparken er verdens største skulpturpark utført av en enkelt kunstner og er åpen døgnet rundt gjennom hele året..."
.

Oslo Museum

"Tre av hovedstadens museer, Oslo Bymuseum, Teatermuseet og Internasjonalt Kultursenter og Museum (IKM) har fra 2006 sluttet seg sammen og dannet et nytt kulturhistorisk museum, Oslo Museum..."
.

Munch-museet

pic"Munchmuseet åpnet dørene for publikum i 1963, hundre år etter kunstnerens fødsel. Bygningen er tegnet av arkitektene Gunnar Fougner og Einar Myklebust."
Flere/mer severdigheter for Oslo...
.
.
.
.
 • Flere/mer severdigheter for Bergen
 • . .

  Stiftsgården

  "Stiftsgården i Trondheim ligg sentralt til i paradegata i byen, Munkegata, rett nord for Torget. Dette bypaleet frå 1770-åra er ein av dei største trebygningane i Norden og er i dag den offisielle kongebustaden i byen." - av kongehuset.no
  . .

  Bryggene i Trondheim

  "Ved Nidelvas utløp har det stått sjøboder, brygger og lagerbygninger helt fra de eldste tider. Her handlet byborgerne med varer fra fjern og nær." - trondheim.com presenterer.
 • Besøk også: severdigheter for Trondheim
 • .

  Lyngsalpene

  picLyngsalpene er viden kjent på grunn av sin spektakularitet. Kjører du bil og vil se anbefales E6 strekningen Oteren - Djupvik, herfra har du best utsikt mot Lyngsalpene. Eller Riksvei 91 mellom Lyngseidet og Svensby + ferga til Breivikeidet.
  .

  Fjellheisen i Tromsø

  Velkommen til fjells! Fjellheisen Tromsø AS er driftsselskapet, og driver Fjellheisen og Fjellstua som én enhet..
  .

  Naturen i Tromsø

  picNaturen i Tromsø er fantastisk og svært variert. En tur i Tromsønaturen er i høyeste grad å anbefale, enten du liker sjø, holmer og skjær eller er av den mer høytsøkende typen.
  .

  Severdigheter Oslo

  Severdigheter Oslo! Lenker til attraksjoner og severdigheter i Oslo, presentert av severdig.net. Vigelandsparken og Nasjonalgalleriet er blandt de mest kjente severdighetene i Oslo.
  .

  Severdigheter Østfold

  iostfold.com vil etterhvert gi oss lenker til mer og mindre viktige severdigheter i Østfold. Gamlebyen Fredrikstad og Fredriksten festning er severdigheter i Østfold.
  .

  Munch-museet

  pic"Munchmuseet åpnet dørene for publikum i 1963, hundre år etter kunstnerens fødsel. Bygningen er tegnet av arkitektene Gunnar Fougner og Einar Myklebust."
  .

  Søgne gamle kirke

  Søgne gamle kirke fra ca 1640 er kanskje den største severdigheten i Søgne kommune. Skriftlige kilder fra 1344 nevner prest og prestegård på gården Søgne, så trolig har det vært en enda eldre kirke her.
  .

  Tyholmen Arendal

  Fram til 1930-årene var det en kanal mellom Tyholmen og resten av byen. I dag er Tyholmen den del av byen som først og fremst har bevart den gamle trehusbebyggelsen.
 • Besøk også: Severdigheter og attraksjoner Sørlandet
 • .

  Urnes Stavkyrkje

  Urnes Stavkyrkje vart bygd i 1130-åra. Kyrkja står i ei særstilling når det gjeld arkitektur og stilhistorie, og er eit sentralt verk i norsk kunst og historie. Ho er rekna som den eldste av stavkyrkjene... Luster i Sogn.
  .

  Severdigheter Hordaland

  Etterhvert vil det dukke opp lenker til severdigheter i Hordaland her. I Hordaland ligger byen Bergen.
  .

  Severdigheter Rogaland

  Etterhvert vil det dukke opp lenker til severdigheter i Rogaland her.
  Vipps Nord-Troms Web Om tjenesten - Om personvern
  Nord-Troms Web © 1999-2023